THE SMART TRICK OF TOPRAKSıZ TARıM THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of Topraksız tarım That No One is Discussing

The smart Trick of Topraksız tarım That No One is Discussing

Blog Article

Güçlü bir sermayeye ihtiyaç duyulur. Özellikle ilk aşamada maliyetli bir kurulum yapılması gerekebilir. Doğada ücretsiz olarak sunulan birçok malzeme için bütçe ayrılmalıdır.

Düşük basınçlı topraksız tarım maliyetleri en düşük alternatifi oluşturuyor ve hazır sistem üzerinden kolay kurulan product, en yaygın kullanılan çeşidi işaret ediyor. Ekin kökleri, besin çözeltisi deposunun üstüne konumlandırılıyor veya rezervuara bağlı bir kanalın içinde asılı bulunuyor.

Akuaponik sistem, hidroponik sistemde olduğu gibi sulu tarım olarak tanımlanır. Bu sistemde fark, balık üretimindeki suların kullanılmasıdır. Balık üretimleri sırasında zengin atıkların biriktiği sular, bitki üretimi için kullanılır.

Topraksız tarım devlet desteği de en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Topraksız tarım yapanlar, kırsal kalkınma destekleri kapsamında farklı devlet teşviklerinden yararlanabiliyor.

Topraklı tarımın aksine topraksız tarım ürünlerinde mikroelement gübrelemesi de gerekiyor. Kökler direkt elementlerle beslendiği için topraksız tarımda kaliteli gübre kullanılması şart koşuluyor. Direkt kökle temas eden gübrelere karşı ekinlerin tepki hızı oldukça yüksek görülüyor.

İster evinizde, ister büyük ölçekli arazilerinizde topraksız tarıma başlamak için ihtiyaç duydunuz malzemeleri kolayca temin edebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Elektrik Kesintileri ve Enerji Sorunları: Hidroponik tarımın dezavantajlarından biri, elektrik kesintileridir. Bu kesintilere karşı alınacak önlemler ek maliyet gerektirebilir. Ayrıca, yaşanan enerji krizleri doğal gaz ile ısıtılan seralardaki maliyetleri artworkırabilir.

Durgun su kültürünün, akan su kültürüne göre en büyük dezavantajı ise havuz içindeki oksijenin yenilenmiyor olmasıdır. Bu sorunu çözmek amacıyla pompa sistemi ile suyun havalandırılması sağlanmaktadır. Ancak pompa sistemi kullanmak, akan su kültürü kadar etkili bir yöntem değildir.

Aeroponik tarım yöntemi, bitkilerin toprak yerine tamamen su içinde yetiştirildiği bir tarım tekniğidir. Geleneksel tarım yöntemlerinden farklı olarak, aeroponik sistemi topraksız tarımın bir alt dalı olarak kabul edilir.

Yetişticilik sırasında toprağı havalandırmak için çapa yapmak, yabancı ot temizliği gibi insan gücüne dayalı işler olmaz. Daha az kişi ile az zamanda daha fazla üretim yapılabilir.

Topraksız tarım farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Uygun bitkiler kurulan sisteme göre değişkenlik göstermektedir.

Sistemdeki bitki kapasitesi, otomatik sulama ve besleme özellikleri gibi ek özellikler maliyeti artırabilir.

Bunun dışında bitkinin köklerinin rahat bir şekilde hareket edebilmesi için havuzun uygun derinlikte olması gerekmektedir. Çok derin veya çOkay sığ olan havuzlar, bitkinin gelişimini olumsuz yönde etkiler. Topraksız tarım Havuzlar ortalama 15 santimetre derinlikte olmalıdır.

Topraksız tarımın en popüler yöntemleri hidroponik ve aeroponik olarak bilinmektedir. Hidroponik yöntemde bitkiler su ve besin çözeltisi ile beslenirken, aeroponik yöntemde kökler havada duran bir ortamda su ve besin çözeltisine maruz kalır.

Report this page